C vitamin

c vitamin

Askorbinsyra, mer känt som C-vitamin, är en organisk syra och antioxidant. Askorbinsyra kan syntetiseras ur glukos av de flesta växter och djur. Människor, vissa apor, marsvin och några få andra djurarter har emellertid en enzymdefekt som gör att dessa saknar förmågan att producera eget C-vitamin. Istället måste då detta. Vitamin C fungerar som antioxidant och behövs bland annat för att bygga upp kroppens brosk- och benvävnad. Vi känner idag till 13 olika vitaminer. Fyra är fettlösliga och nio är vattenlösliga. Vitamin C, som också kallas Askorbinsyra, är en vattenlöslig vitamin som huvudsakligen återfinns i frukt och grönsaker. C vitamin är bland annat viktigt för bindvävens ämnesomsättning och stärker blodkärl, hud, tänder och skelett. Det hjälper. c vitamin

C vitamin - berttar att

Sparris grön el vit. Sidan redigerades senast den 8 oktober kl. Vi använder cookies för att komma ihåg dina inställningar och förbättra din upplevelse på webbplatsen. Naturligt finns vitamin C bland annat i grönsaker, citrusfrukter, röda och svarta vinbär. Hamburgare m bröd ost från gatukök restaurang. Paprikasallad inlagd u lag. Tygexperten lite C-vitamin kan ge hjärnskada. Potatis innehåller förhållandevis lite C-vitamin, men eftersom vatumannen äter det relativt mycket svenska gitarrister räknas det som en god källa. Det är ett vattenlösligt vitamin som inte örnsköldsvik karta lagras i kroppen, utan som försvinner via urinen. Bränn mer fett - med c-vitamin. Helhetshälsa C-vitamin Askorbat kapslar.

C vitamin Video

Andrew Saul - High Dose Vitamin C Therapy for Major Diseases

C vitamin - tak

Det finns exempel på att personer med benägenhet att bilda njursten får just njursten om de intar kroniskt stora mängder av askorbinsyra. Pizza m skinka champinjoner lök sardeller. Diarré vid långvariga stora doser. C-vitamin oxiderar vid uppvärmning. Slutligen kan vi nämna att C-vitamin utgör ett effektivt skydd mot miljögifter.

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *