Norskt och

norskt och

Academedia har köpt Espiragruppen med 75 norska förskolor. Nu väntar den tyska förskolemarknaden. Efter frigörelsen i början av talet ville norrmännen skapa ett eget, norskt skriftspråk. Det skedde med två konkurrerande metoder. Den ena metoden justerade danskan så att man gradvis närmade sig norskt talspråk (så skapades dagens bokmål). Den andra metoden skapade ett helt nytt skriftspråk som tog sin. Möbelföretaget Offecct i Tibro har köpts upp av ett norskt bolag och nu satsar företaget på att bli världsledande inom sin nisch av branschen. norskt och

Norskt och - maten har

Pronomen i norskan böjs precis som i svenskan efter kasusen nominativ och ackusativ - dativ. Fornnorska skrevs med runalfabetet , och det latinska alfabetet infördes med kristendomens intåg på talet. Högalidsflickor och -pojkar ger uppvisning i gymnastik. Från omkring skilde sig danskan allt mer från norskan och svenskan. Generellt kan man dela upp dialekterna i fyra huvudområden - östlandsmål, vestlandsmål, tröndermål och nordnorska mål.

Norskt och Video

Gasolin - Vad gør vi nu lille du? Live 1975 Journalfilm - Svensk järnvägstrafik Ölands järnvägar Saknar sändningsdatum. Vi fightades var och en på sitt sätt. Detta för att avanza hm skriftspråket att komma närmare det faktiska bruket. Därför har det antagits att hälften av det totala ordförrådet i norska kommer från lågtyska. Precis innan andra världskriget registrerade filologen Aasta Stene omkring engelska rönnäng som användes i norskan.

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *